Bakmeester Claes Broodbakvorm – 29 x 16 cm

16.99

Op voorraad

Is het een cadeau?

Artikelnummer: BC021

Beschrijving

Bakmeester Claes bakvormen zijn gemaakt van duurzaam, stevig en robuust blauwstaal. Ze zijn niet voorzien van een anti-aanbakcoating maar vormt deze op een natuurlijke wijze bij het juiste gebruik.

Professionele bakkers gebruiken zonder uitzondering bakblikken van blauwstaal. Het staal is namelijk een zeer goede geleider van warmte waardoor het uiteindelijke bakresultaat beter wordt. Door de natuurlijke anti-aanbaklaag laten de broden ook gemakkelijk los en glijden zo uit de bakvorm. Daarnaast is het een zeer duurzaam product en gaat, mits juist gebruikt, een levenlang mee. Hiervoor dien je de broodbakvorm wel bij ieder gebruik licht in te vetten.

EERSTE GEBRUIK INBAKKEN

Bij eerste gebruik spoelt u de bakvorm met heet water zonder afwasmiddel af. Droog deze vervolgens met een schone, droge doek af. Verwarm een oven op 200°C voor en plaats de lege vorm hier een half uur in. Vet daarna de vorm met plantaardige olie, margarine of (room)boter in en verwijder het overtollige vet met keukenpapier. Het is slechts noodzakelijk dat er een zeer dun laagje in de bakvorm achterblijft. Plaats de bakvorm nu nogmaals ondersteboven voor een uur in de oven op 250°C. Dit proces mag een aantal keren worden herhaald voor een optimaal inbakresultaat. Vet de vorm bij gebruik ieder keer goed in, voordat deze met deeg wordt gevuld. Haal hierbij wel het overtollige vet met een stukje keukenpapier weg. Na gebruik met heet water zonder afwasmiddel reinigen, goed drogen, licht invetten en op een droge plaats bewaren. Laat uw brood of gebak niet in de vorm afkoelen om condensvorming aan de binnenzijde van de vorm te voorkomen.

Deze bakvormen NIET in een VAATSWASSER reinigen.