De smaken van Italië

29.99

De naam Claudia Roden wordt met eerbied uitgesproken tot in de hoogste gastronomische kringen. Vele chef-koks en historici zijn aan haar schatplichtig.

Op voorraad

Is het een cadeau?

Tekst voor op het (gratis) kaartje kunt u invullen tijdens het afrekenen.

Beschrijving

De naam Claudia Roden wordt met eerbied uitgesproken tot in de hoogste gastronomische kringen. Vele chef-koks en historici zijn aan haar schatplichtig. Roden legt mondeling doorgegeven recepten vast, traceert de herkomst ervan, ontrukt gerechten aan de vergetelheid en reconstrueert kooktradities van volkeren rondom de Middellandse Zee – Joden en Arabieren, Spanjaarden en Italianen.

De smaken van Italië is een bekroonde klassieker. Toen het boek in 1989 voor het eerst verscheen, maakte het al een enorme indruk. Sindsdien bleef het het meest gezaghebbende én het meest toegankelijke kookboek over een van de lekkerste keukens van de wereld. Claudia Roden reisde voor haar onderzoek door heel Italië, en trok zowel door steden als door het platteland om de lokale specialiteiten van elk gebied te ontdekken.