Geplaatst op

Recept: Burrata met sinaassappel en aardbei

Burrata met Sinaassappel

Dit voorgerecht van Kookaholic met Burrata, sinaassappel, aardbei en basilicumolie is niet alleen fijn voor de maag, maar ook voor het oog! Een perfecte combinatie van fris, zure en romige smaken. Bijkomend voordeel: het is makkelijk om te maken en het staat ook nog eens binnen een kwartier op tafel!

Wat heb je nodig voor dit voorgerecht?
2 burrata bollen, 2 sinaassappels, 4 (grote) aardbeien, 4 gekneusde kardemonpeulen, 4 eetlepels olijfolie, 6 takjes verse basilicum, handje amandelschaafsel.

Hoe maak je het?
Begin eerst met het maken van de basilicumolie. Doe de olijfolie in een steelpan. Voeg hier de gekneusde kardemonpeulen en 4 takjes basilicum aan toe. Verwarm dit op laag vuur. Wacht tot het begint te borrelen, roer het geheel dan nog even kort door en zet de olie apart om af te koelen. Pak vervolgens een koekenpan en rooster hierin (zonder boter of olie) het amandelschaafsel. Blijf de pan goed bewegen en in de gaten houden. Zodra je schaafsel een mooi goudbruin randje heeft gekregen, zet je dit apart. Schil nu de sinaasappel en snijd ook de witte gedeeltes aan de buitenzijde weg, zo voorkom je dat het bitter wordt. Snij de sinaasappel nu in plakjes. Van de aardbeien haal je het kroontje af en vervolgens maak je hier ook mooie plakjes van.

Klaar? Opdienen maar
Pak de borden (wil je ook dit prachtige matzwarte servies? kijk dan hier) en maak aan een kant van het bord een rijtje van de sinaasappel schijfjes. In het midden van de rij hou je een plekje over voor de burrata. Leg vervolgens een paar aardbeien schijfjes over de sinaasappels. Giet het geheel over met de olie. Maak het af met het amandelschaafjes en wat losse blaadjes basilicum. Tada! Geniet ervan!