Geplaatst op

Recept: Hartige Pannenkoek

Hartige pannenkoek - www.kookaholic.nl

Inspiratie nodig voor een heerlijk ontbijtje tijdens het paasweekend? Met dit heerlijke recept van Kookaholic wordt jouw ontbijt gegarandeerd een feestje. Deze hartige Japanse pannenkoek heet ook wel ‘Okonomiyaki’, wat letterlijk: ‘wat je wilt, gekookt’ betekent. Voeg dus vooral ook ingrediënten toe die je nog hebt of heel lekker vindt.

Wat heb je nodig voor twee pannenkoeken?
4 eieren, 200 gr bloem, 100 ml melk, ¼ prei, 1 handje witte kool, 2 wortels, 1 handje taugé, 1 chili peper en 1 bosui.

Wat heb je nodig voor de saus?
3 el tomatenketchup, 2 el mirin, 1 el suiker, 1/22 el worcesterershiresaus, 1/2 theelepen Dijon mosterd, 1 theelepel lichte sojasaus, klein beetje mayonaise.

Hoe maak je het?

Snijd de kool in kleine reepjes, de prei in kleine ringetjes en de wortel in kleine plakjes (de taugé hoef je niet te snijden). Verwijder vervolgens de zaadjes van de chilipeper en snijd deze ook in kleine ringetjes. Mix alle gesneden groente in een grote kom en voeg de eieren, bloem en melk toe. Mix dit tot een pannenkoekendeeg.

Pak nu een andere kom, bijvoorbeeld deze handige mengkom van Mepal, en mix alle ingrediënten voor de saus. Is de saus klaar? Dan kunnen de pannenkoeken worden gebakken! Verwarm de koekenpan met een beetje boter en doe de helft van het beslag in de pan. Wacht tot de pannenkoeken goudbruin wordt en draai hem om. Tip: gebruik twee spatels, door de groente kan het best lastig zijn!

Klaar? Opdienen maar

Zo’n heerlijke pannenkoek verdient het om op een prachtig bord te worden opgediend. Inspiratie nodig voor een leuk servies? Kijk dan hier! Inspiratie nodig voor andere gerechten? Kijk dan op de website van Kookaholic!