Braadsledes

Enig resultaat

Enig resultaat

Een Braadslede van ieder gemak voorzien

Een braadslede is ontworpen voor het braden en bakken van grotere stukken vlees, gevogelte, groenten en zelfs volledige gerechten. Dankzij de ruime afmetingen en de lage zijkanten is het ideaal voor het gelijkmatig garen van ingrediënten waardoor het vaak wordt gebruikt in de horeca.

Gebruik de braadsledes op verschillende warmtebronnen

eel braadsledes zijn geschikt voor inductiekookplaten. Dit maakt ze niet alleen geschikt voor traditionele fornuizen, maar ook voor moderne inductie, waardoor ze een veelzijdige keuze zijn voor verschillende keukens.
Braadsledes zijn ook geschikt voor in de oven en op de barbecue (BBQ). Dit maakt ze perfect voor het bereiden van gerechten die die smaakvolle combinatie van rokerige BBQ smaak en sappige ovenresultaten vereisen.

Ideale Braadsledes met deksel

Sommige braadsledes worden geleverd met deksel. Het deksel helpt niet alleen om de warmte vast te houden en het kookproces te versnellen, maar biedt ook de mogelijkheid tot stoven en sudderen voor extra malsheid.

Uit welk materiaal bestaat een braadslede?

Braadsledes zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, elk met zijn eigen kenmerken en voordelen. Hier zijn enkele veelvoorkomende materialen die worden gebruikt bij het vervaardigen van braadsledes:

Gietijzer:
Voordelen: Uitstekende warmtegeleiding en -behoud. Gelijkmatige verdeling van de warmte zorgt voor consistent garen. Duurzaam en bestand tegen hoge temperaturen.
Gebruik: Ideaal voor langzaam garen, braden en stoven.

Roestvrij Staal:
Voordelen: Duurzaam, roestbestendig en gemakkelijk te reinigen. Lichter dan gietijzer, maar biedt nog steeds goede warmtegeleiding.
Gebruik: Geschikt voor diverse kooktechnieken, inclusief braden, grillen en roosteren.

Aluminium:
Voordelen: Lichtgewicht, verwarmt snel en heeft een goede warmtegeleiding. Vaak voorzien van een antiaanbaklaag voor gemakkelijk schoonmaken.
Gebruik: Handig voor snelle bereidingen en grillen.

Koper:
Voordelen: Uitstekende warmtegeleiding. Snel opwarmen en reageren op temperatuurveranderingen.
Gebruik: Ideaal voor precisie koken, maar vaak bekleed met andere materialen vanwege de reactie met sommige voedingsmiddelen.

Keramiek of Porselein:
Voordelen: Niet-reactief materiaal, gemakkelijk schoon te maken en vaatwasmachine bestendig. Houdt warmte goed vast.
Gebruik: Ideaal voor braad- en ovenschotels.

Koolstofstaal:
Voordelen: Lichtgewicht, duurzaam en snelle opwarming. Ontwikkelt na verloop van tijd een natuurlijke anti-aanbaklaag.
Gebruik: Veelzijdig voor braden, bakken en frituren.

Bij het kiezen van een braadslede is het belangrijk om rekening te houden met je kookstijl, het type gerechten dat je vaak bereidt en je persoonlijke voorkeuren met betrekking tot onderhoud en gebruiksgemak. Elk materiaal heeft zijn eigen unieke eigenschappen die de kookervaring kunnen beïnvloeden.

Wat is het verschil met een ovenschaal?

In tegenstelling tot een ovenschaal, heeft een braadslede vaak lagere zijkanten. Dit maakt het gemakkelijker om gerechten te bedekken met vloeistoffen, marinades of sauzen, terwijl het toch de ruimte biedt voor luchtcirculatie.
Daarnaast kan een ovenschaal alleen worden gebruikt in de oven.

Welke verschillende merken braadsledes zijn er?

Verschillende gerenommeerde merken bieden hoogwaardige braadsledes. Onder hen bevinden zich namen als Demeyere, Scanpan en Kaiser. Elk merk kan unieke eigenschappen en ontwerp elementen bieden, waardoor koks een ruime keuze hebben om aan hun behoeften te voldoen.

Een braadslede is multifunctioneel, omdat hij zowel op het fornuis als in de oven kan. Ideaal voor gerechten die u even moet aanbraden en vervolgens lang wil laten stoven. U kunt er zowel groente als vis en vlees in bereiden. Woerdmankookkado.nl heeft braadsledes van verschillende merken en verschillende groottes. Let goed op dat de braadslede in uw oven past!