Poffertjespannen

Toont alle 2 resultaten

Toont alle 2 resultaten

Smulfeest in het klein; perfecte poffertjes met de Poffertjespan

Een poffertje is een klein, luchtig en rond gebakken gerechtje dat typisch is voor Nederlandse en Belgische keukens. Het lijkt op een kleine pannenkoek, maar het beslag is iets dikker en luchtiger, waardoor het resultaat meer weg heeft van een zacht, sponzig cakeje.

Poffertjes worden doorgaans bereid met een speciale poffertjespan, die holtes heeft waarin het beslag wordt gegoten. Het bakken van poffertjes gebeurt aan beide zijden, en het resultaat is een goudbruin, bolletje met een karakteristieke geribbelde bovenkant.

Traditioneel worden poffertjes geserveerd met een laagje poedersuiker en een klontje boter. Ze zijn populair als traktatie op verjaardagen maar ook tijdens de feestdagen zoals kerst, sinterklaas en pasen.  Poffertjes zijn geliefd vanwege hun heerlijke smaak en de gezellige associaties die ze oproepen.

Hoe kan je een Poffertjespan gebruiken op inductie?

Niet alle poffertjespannen zijn geschikt voor inductie, omdat inductiekookplaten specifieke eisen stellen aan het materiaal van de pan. Om een poffertjespan voor inductie te gebruiken, moet de pan gemaakt zijn van ferromagnetisch materiaal dat kan reageren op de magnetische velden van de inductiekookplaat. De poffertjespannen van Woerdman Kookkado zijn allemaal geschikt voor inductie.

Hier zijn enkele stappen om een poffertjespan op inductie te gebruiken:

1. Plaats de pan op de inductiekookplaat:
– Zet de inductiekookplaat aan en plaats de poffertjespan erop.

2. Regel de temperatuur:
– Inductiekookplaten reageren snel op temperatuurveranderingen. Begin op een lage temperatuur en pas deze aan indien nodig.

3. Smeer de holtes in:
– Voeg een beetje boter of olie toe aan de holtes van de poffertjespan voordat je het beslag erin giet.

4. Giet het beslag:
– Vul de holtes van de poffertjespan met het beslag. Zorg ervoor dat elke holte gelijkmatig is gevuld.

5. Bak de poffertjes:
– Bak de poffertjes aan beide zijden tot ze goudbruin zijn. Draai ze voorzichtig om met behulp van een vork of houten prikker.

6. Herhaal het proces:
– Herhaal deze stappen totdat al het beslag is gebruikt.

Wat is goed materiaal voor een Poffertjespan?

Een poffertjespan gietijzer is een robuuste en duurzame keuze voor liefhebbers van deze smakelijke lekkernij. Met uitstekende warmteverdeling en -retentie zorgt gietijzer ervoor dat de poffertjes gelijkmatig en perfect gaar worden. Voor het beste resultaat, verwarm de pan voor, vet de holtes lichtjes in en bak de poffertjes op een beheerste temperatuur.

Regelmatig onderhoud, zoals het inwrijven met olie en grondig drogen na gebruik, draagt bij aan de anti-aanbak eigenschappen en de levensduur van de pan. Serveer de gebakken poffertjes met je favoriete toppings en geniet van de heerlijke smaak die een gietijzeren poffertjespan kan bieden.

Hoe kan je een Poffertjespan inbranden?

Het inbranden is vooral belangrijk bij gietijzeren pannen, maar het kan ook van toepassing zijn op sommige andere materialen, zoals carbonstaal. Het doel blijft in principe hetzelfde: het creëren van een beschermende laag om de anti-aanbak eigenschappen te verbeteren en de levensduur van de pan te verlengen. Voor andere materialen is het proces echter mogelijk minder uitgesproken dan bij gietijzer.

Hier zijn beknopte stappen voor het inbranden van een gietijzeren pan:

1. Reinig de pan:
Was de pan grondig met warm water en mild afwasmiddel om eventuele fabrieksresten te verwijderen. Droog de pan volledig af.

2. Verwarm de oven voor:
Verwarm de oven voor op een hoge temperatuur, bijvoorbeeld 220°C.

3. Breng olie aan:
Breng een dunne laag plantaardige olie met een hoog rookpunt aan over de gehele pan, inclusief handvat en buitenkant.

4. Verwijder overtollige olie:
Veeg overtollige olie weg met een schone doek of keukenpapier. De pan moet er ‘geolied’ uitzien, niet ‘druipend’.

5. Bak in de oven:
Plaats de ingeoliede pan ondersteboven in de voorverwarmde oven. Laat de pan bakken gedurende 1 tot 1,5 uur.

6. Laat de pan afkoelen:
Laat de pan volledig afkoelen in de oven.

7. Herhaal indien nodig:
Herhaal het proces indien nodig voor een betere anti-aanbaklaag.

Dit proces creëert een natuurlijke anti-aanbaklaag en beschermt de pan tegen roest. Regelmatig onderhoud, zoals het invetten met olie na elk gebruik, helpt de kwaliteit van de anti-aanbaklaag te behouden.

Wil je een Poffertjespan kopen?

Ben je overtuigd voor het kopen van een poffertjespan? Maak je pannenset compleet met een pannenkoekenpan voor het maken van pannenkoeken of crepes.

Naast poffertjespannen heeft Woerdman Kookkado nog een groot assortiment van onder andere HapjespannenKookpannenGrillpannenWokpannenSteelpannenSnelkookpannenSauspannen en Vispannen.

Woerdman Kookkado, een gerenommeerde naam in de wereld van kookgerei, onderscheidt zich als dé specialist in de verkoop van hoogwaardige keuken artikelen. Met twee fysieke winkels en een gebruiksvriendelijke webshop brengt Woerdman Kookkado kookliefhebbers een uitgebreide collectie.