Inductie Pannen

1–16 van de 56 resultaten

1–16 van de 56 resultaten

Pannen inductie

Overweeg je de overstap naar pannen voor inductie of heb je net een gloednieuwe inductiekookplaat aangeschaft? Dan ben je vast nieuwsgierig naar welke pannen wel of niet geschikt zijn voor deze moderne kooktechnologie.
In onze kookwinkel vind je een uitgebreid assortiment aan pannen voor inductie koken. Ontdek de geheimen van succesvol inductie koken en maak de juiste keuzes voor een moeiteloze culinaire ervaring!

Welke pannen voor inductie koken zijn geschikt?

Niet elke pan is geschikt voor inductie, en het is belangrijk om te weten welke materialen wel en niet compatibel zijn. Pannen gemaakt van aluminium, roestvrij staal (RVS), en koper vallen buiten de geschikte categorieën voor inductie koken. In plaats daarvan werken inductiekookplaten optimaal met pannen die een magnetische bodem van RVS hebben, gietijzeren pannen, of pannen met een dikke metalen bodem.
Het magnetische karakter van de pan zorgt ervoor dat er een direct contact ontstaat tussen de inductieplaat en de pan, waardoor een permanent magnetisch veld wordt gecreëerd. Zonder deze wisselwerking zal er geen warmte worden gegenereerd, en blijft de pan koel. Kies verstandig en geniet van moeiteloos inductie koken met de juiste pannen!

Kies voordelig, kies een inductie pannenset!

Als je alle pannen wilt vervangen voor inductie pannen is het verstandig om een complete pannenset inductie aan te schaffen. Met een complete inductie pannenset ben je voordeliger uit als dat je alle inductie pannen apart gaat aanschaffen.
De bekende merken als BK, Demeyere, Ducq, Elo, Spring en Zwilling hebben allemaal mooie inductie pannensets. Een populaire pannenset is de Spring Gourmet 5-delig met koperen grepen.

De beste pannen voor inductie

Bij het kiezen van de juiste pan voor je inductiekookplaat zijn twee cruciale factoren van belang: het symbool aan de onderkant van de pan en de afmetingen. Het symbool op de onderkant van de pan geeft aan voor welke warmtebron de pan geschikt is.

Het bepalen van de afmetingen is eveneens essentieel voor een optimale werking van de kookzone. Deze zones passen zich deels automatisch aan aan de diameter van de pan. Bijvoorbeeld, een pan met een diameter van 180 mm is geschikt voor een kookzone van 120 mm.

Houd er rekening mee dat wanneer een pan een diameter heeft die 60% groter of kleiner is dan de kookzone, de pan niet optimaal wordt verhit. Overweeg deze factor dus zorgvuldig bij het aanschaffen van een nieuwe pan om te zorgen voor een perfecte match met je inductiekookplaat.