Sauspannen

Toont alle 4 resultaten

Toont alle 4 resultaten

De Sauspan – Jouw sleutel tot de culinaire perfectie!

Of je nu een verfijnde béchamel saus, een smaakvolle curry of een zijdezachte chocoladesaus bereidt, een sauspan is de sleutel tot ongeëvenaarde smaak en consistentie.
Beleef de kunst van sublieme sauzen met ons culinaire meesterwerk.
Kook met passie, serveer met trots – een sauspannetje brengt jouw keukencreaties naar een hoger niveau van culinaire perfectie!

Uit welk materiaal bestaat een Sauspan?

De Sauspannen bij Woerdman Kookkado zijn er in verschillende materialen. Hieronder beschrijven we de verschillende materialen:

Roestvrij staal
Duurzaam, RVS is een populaire keuze voor sauspannen. Het geleidt de warmte goed, is bestand tegen corrosie en reageert niet met voedingsmiddelen. RVS pannen kunnen ook in de oven worden gebruikt.

Aluminium
Lichtgewicht en een uitstekende warmtegeleider. Aluminium sauspannen zijn snel op temperatuur, maar kunnen gevoelig zijn voor krassen en deuken. Vaak hebben ze een anti-aanbaklaag of zijn ze bekleed om de duurzaamheid te vergroten.

Hoe kies ik de juiste Sauspan?

Bij het kopen van een sauspan is het belangrijk om op verschillende aspecten te letten om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt die aansluit bij jouw behoeften en kookstijl. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen:

Grootte
Kies een formaat dat past bij de hoeveelheid saus of vloeistof die je meestal bereidt. Een pan met een inhoud van 1 tot 2 liter is vaak voldoende voor de meeste sauzen.

Handvat en deksel
Zorg ervoor dat het handvat comfortabel in de hand ligt en dat het deksel goed past. Een deksel helpt bij het vasthouden van warmte en voorkomt spatten.

Bodem
Kijk naar een sauspan met een dikke en gelijkmatige bodem voor goede warmteverdeling. Sommige pannen hebben ook een extra laag om hotspots te voorkomen.

Inductie
Alle sauspannen bij Woerdman Kookkado zijn geschikt voor inductie en gas. Let op; als je eenmaal op gas hebt gekookt kunnen de pannen daarna niet meer gebruikt worden op inductie.

Ovenbestendigheid
Controleer of de sauspan oven bestendig is als je van plan bent om het in de oven te gebruiken.

Reiniging en onderhoud
Overweeg het onderhoudsgemak. Sommige materialen vereisen speciale zorg, terwijl andere vaatwasmachine bestendig zijn.

Budget
Stel een budget vast en zoek naar een sauspan die voldoet aan jouw vereisten binnen dat budget.

Inductie
Alle sauspannen bij Woerdman Kookkado zijn geschikt voor inductie en gas. Let op; als je eenmaal op gas hebt gekookt kunnen de pannen daarna niet meer gebruikt worden op inductie.

Door deze factoren in overweging te nemen, kun je een weloverwogen keuze maken bij het kopen van een pannetje die perfect past bij jouw behoeften en kookstijl.