Koekenpannen

1–16 van de 62 resultaten

1–16 van de 62 resultaten

Jouw geheime wapen in de keuken; de onweerstaanbare koekenpan!

Een koekenpan is een keukengerei dat wordt gebruikt om voedsel te bakken, braden of sauteren. Het is een platte, ondiepe pan met een handvat en soms een kleine opstaande rand.
Koekenpannen zijn meestal gemaakt van materialen zoals roestvrij staal, gietijzer, aluminium of anti-aanbakmaterialen. Ze zijn ontworpen om een gelijkmatige warmteverdeling mogelijk te maken, waardoor voedsel gelijkmatig kan worden bereid.

Koekenpan gebruiken 

Koekenpannen worden vaak gebruikt voor het bakken van eieren, pannenkoeken, vlees en groenten die snel moeten worden bereid. Er zijn verschillende maten koekenpannen beschikbaar, variërend van een kleine  koekenpan voor individuele porties tot een grote koekenpan voor het bereiden van maaltijden voor meerdere personen.
Voor het bestellen van een koekenpan is het belangrijk om te controleren voor welke warmtebron de koekenpan geschikt is. Voor inductie koekenpannen heb je bijvoorbeeld pannen nodig met een magnetische bodem.

Koekenpan zonder PFAS

PFAS staat voor per- en polyfluoralkylstoffen, een groep chemische stoffen die bekend staat om hun persistentie in het milieu en hun mogelijke gezondheidsrisico’s. Tegenwoordig geeft men de voorkeur aan om koekenpannen te vermijden die zijn gemaakt met anti-aanbaklagen die PFAS bevatten.
Als je op zoek bent naar een koekenpan zonder PFAS is de Greenpan koekenpan uitstekend. Greenpan focust op pannen voor gezond koken met keramische antiaanbaklagen en duurzame materialen.

Gietijzeren koekenpan

Een koekenpan van gietijzer is een goede optie, omdat ze geen anti-aanbaklaag hebben en bekend staan om hun duurzaamheid en goede warmteverdeling. Het gebruiken van een gietijzeren koekenpan vergt veel aandacht. De koekenpannen van gietijzer kunnen niet in de vaatwasmachine, aangeraden wordt om met de hand af te wassen en goed af te drogen.

Koekenpan kopen

Voor het aanschaffen van een nieuwe koekenpan hebben we in onze kookwinkel een uitgebreid assortiment. Hierdoor zal er voor elke (hobby)kok genoeg keuze zijn.
Bestel gemakkelijk online en de koekenpan wordt snel bij je thuis bezorgd. Ben je niet tevreden met de bestelling, binnen 2 weken kan je de koekenpan retour sturen.