Grillpannen

Toont alle 5 resultaten

Toont alle 5 resultaten

Meesterlijk grillen met een ultieme Grillpan

Op zoek naar een gezondere kookmethode? Een grillpan is een essentieel hulpmiddel voor het bereiden van vetarme en smaakvolle gerechten, of je nu vlees, groenten of vis bereidt. Bij Woerdman Kookkado bieden we een scala aan grillpannen van verschillende materialen en gerenommeerde merken.
Gietijzeren grillpannen zijn bijvoorbeeld een populaire keuze vanwege hun veelzijdigheid en duurzaamheid. Deze pannen zijn geschikt voor diverse warmtebronnen en kunnen hoge temperaturen aan, ideaal voor het snel dichtschroeien van een malse entrecôte of het toevoegen van die heerlijke grillstrepen aan geblancheerde groenten.

Wat zijn de voordelen van een Grillpan?

Het kenmerkende geribbelde oppervlak en de hoge temperatuur van een grillpan zorgen ervoor dat sappen behouden blijven en voedsel snel dichtschroeit. Met minimaal gebruik van olie of boter kun je gezonde, smaakvolle maaltijden bereiden.
Sommige grillpannen hebben zelfs een inklapbare steel, wat opbergruimte bespaart en de pan transformeert naar een handige grillplaat.

Wat is het verschil met een Grillplaat?

Bij het kiezen tussen een grillpan en een grillplaat is het belangrijk om rekening te houden met het verschil in grootte en handvatten. Terwijl een grillpan handig is voor het fornuis, is een grillplaat veelzijdiger voor gebruik in de oven of op een barbecue.

Hoe onderhoud je een Grillpan?

Het onderhoud van een gietijzeren pan is eenvoudig – regelmatig inbranden met olie zorgt voor een langdurig plezier van de pan.
Het schoonmaken van een grillpan, vooral een met antiaanbaklaag, vereist voorzichtigheid om de kwaliteit te behouden. Week de pan indien nodig en gebruik een zachte borstel onder warm water.
Voor gietijzeren pannen vermijd je zeep en gebruik je een borstel om eventuele voedselresten te verwijderen. Kook wat water in de pan om het schoonmaken te vergemakkelijken. Zodra de pan er weer glanzend uitziet, is deze klaar voor je volgende culinaire avontuur!

Wil je een Grillpan kopen?

Een goede grillpan in de keuken is onmisbaar! Door het grillen schroeit uw eten dicht waardoor alle smaken en sappen behouden blijven. Doordat het vet wordt opgevangen tussen de ribbels komt uw eten ook nog eens bijna vetvrij uit de pan. Win-win toch? Doordat de pan erg heet moet worden zijn ze vaak gemaakt van robuuste materialen als gietijzer en gietaluminium. Kies het merk, de kleur en de grootte die bij u past! Let bij uw keuze goed op de warmtebron waar u thuis op kookt.