Grillpannen

1–16 van de 22 resultaten

1–16 van de 22 resultaten

Meesterlijk grillen met een ultieme grillpan

Op zoek naar een gezondere kookmethode? Een grillpan is een hulpmiddel voor het bereiden van vetarme en smaakvolle gerechten, of je nu vlees, groenten of vis bereidt.
Doordat de pan erg heet moet worden zijn ze vaak gemaakt van robuuste materialen als gietijzer en gietaluminium.
Een gietijzeren grillpan is bijvoorbeeld een populaire keuze vanwege hun veelzijdigheid en duurzaamheid.

Wat zijn de voordelen van een grillpan?

Het kenmerkende geribbelde oppervlak en de hoge temperatuur van een grill pan zorgen ervoor dat sappen behouden blijven en voedsel snel dichtschroeit. Met minimaal gebruik van olie of boter kun je gezonde, smaakvolle maaltijden bereiden.
Sommige grillpannen hebben zelfs een inklapbare steel, wat opbergruimte bespaart en de pan transformeert naar een handige grillplaat.
Door het grillen schroeit uw eten dicht waardoor alle smaken en sappen behouden blijven. Doordat het vet wordt opgevangen tussen de ribbels komt uw eten ook nog eens bijna vetvrij uit de pan. Win-win toch?

Wat is het verschil met een grillplaat?

Bij het kiezen tussen een grillpan en een grillplaat is het belangrijk om rekening te houden met het verschil in grootte en handvatten.
Terwijl een grillpan handig is voor het koken op inductie en gas, is een grillplaat veelzijdiger voor gebruik in de oven of op een barbecue.
Met een grillpan voor inductie ben je alvast voorbereid voor de toekomst aangezien er steeds meer huishoudens over gaan van gas naar inductie.

Hoe onderhoud je een grillpan?

Het onderhoud van een gietijzer grillpan is eenvoudig – regelmatig inbranden met olie zorgt voor een langdurig plezier van de pan.
Het schoonmaken van een grillpan, vooral een met antiaanbaklaag, vereist voorzichtigheid om de kwaliteit te behouden. Week de pan indien nodig en gebruik een zachte borstel onder warm water.
Voor gietijzeren pannen vermijd je zeep en gebruik je een borstel om eventuele voedselresten te verwijderen. Kook wat water in de pan om het schoonmaken te vergemakkelijken. Zodra de pan er weer glanzend uitziet, is deze klaar voor je volgende culinaire avontuur!

Je eigen grillpan kopen

Een goede grillpan kopen in onze kookwinkel is gemakkelijk en eenvoudig. Een extra grillpan bij je huidige collectie pannen maakt je keukenarsenaal compleet. Kies het merk, de kleur en de grootte die bij u past. Als u een bestelling plaatst via onze webshop wordt de grillpan zo snel mogelijk geleverd bij u thuis.
Wilt u liever de pannen in één van onze fysieke winkels bekijken dan bent u welkom in Gouda of Alphen aan den Rijn.